Pakej Percutian Jelajah Jepun ( TOKYO )

 

Percutian ke Tokyo Jepun.

 photo euno-park_zpsec26ab32.jpg

Pengenalan

Bandaraya Tokyo yang mempunyai kepadatan penduduk yang tinggi seramai 12 juta orang merupakan bandaraya yang termoden di muka bumi ini. Bandaraya ini sangat sibuk dan dikatakan tidak pernah tidur. Walaupun Tokyo merupakan bandaraya moden dan canggih, bangunan sejarah dan seni bina tradisional Jepun masih lagi dikekalkan. Anda boleh lihat dibeberapa kawasan di tengah kota raya, temple(kuil) , istana dan rumah-rumah lama yang klasik masih lagi teguh berdiri. Selain itu, bandaraya ini sangat bersih. Anda pasti berasa seperti di dunia lain bila melancong di Tokyo.

 photo tokyo-tree_zps1331dbf7.jpg

Kenapa Tokyo, Jepun menjadi pilihan pelancong untuk bercuti? Pertama sekali adalah budaya. Masyarakat Jepun terkenal dengan budaya dan manner mereka. Mereka sangat menjaga kebersihan dan tidak buang sampah merata-rata dan menghormati orang. Kalau nak cerita tentang budaya dan peradaban mereka, memang panjang.

Selain itu, kecanggihan pengangkutan awam. Kita boleh kemana-mana sahaja dengan menaiki keretapi. Tidak terkira berapa banyak jenis line keretapi yang terdapat di Tokyo Jepun. Kita memang mudah untuk bercuti di Jepun dengan menaiki pengangkutan awam mereka, tapi anda yang tidak biasa dan tidak mahir berbahasa Jepun akan menghadapi kesukaran ketika menggunakannya. Bayangkan, 1 station sahaja ada lebih 4 jenis keratapi malah berkongsi platform yang sama. Warna gerabaknya pula tidak banyak beza.

\

Pemandangan bandaraya metropolitan yang sangat menakjubkan. Jika anda ke Shibuya, anda dapat melihat banyak signboard iklan LED di merata-rata pada setiap bangunan. Berjuta-juta manusia yang sentiasa bergerak seperti semut. Ia suatu pengalaman yang berharga. Lagi, makanan, fashion, barang elektronik dan macam-macam lagi yang tak dapat kami ceritakan disini.

 

Jom bercuti bersama kami ke Jepun (TOKYO)

 photo fuji_zpsce422eb0.jpg

 photo shibuya-crossing_zps9179fae0.jpg

 photo culture-japan_zps9726a0c3.jpg

 photo japan-ads-led_zps322afb7e.jpg

(Pictures from japan-guide.com )

******************************************************************************

Tempat Menarik untuk dilawati di Tokyo

– Shibuya

– Asakusa – Nakamise st, Sensoji Temple

– Tokyo Sky Tree

– Euno Park

– Meiji Jingu Shrine

– Harajuku

– Shinjuku

– Tokyo Tower

– Disneyland

– Mount Fuji

– Akihabara

– Imperial Palace

– Odaiba

******************************************************************************

Pakej Percutian ke TOKYO, JEPUN.

– Kami menyediakan GROUND PACKAGE sahaja. Minimum 4 orang.

– Beritahu kami DETAIL FLIGHT anda dan kami akan sediakan Pakej dan Itinerary mengikut maklumat tersebut.

– Pakej Tokyo 6 hari 5 malam adalah Pakej popular kami buat masa ini.

Dapatkan Itinerary Trip dan Maklumat lanjut di sini

contactus